NemKonto
Branding
Print siden

NemKonto

Din NemKonto er den bankkonto, som alle offentlige myndigheder bruger, når de skal overføre penge til dig. Det er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen, og som det offentlige normalt bruger til at udbetale penge til. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.
 
Alle offentlige myndigheder indsætter penge på din NemKonto, når de skal udbetale penge til dig. Der er derfor mange fordele ved NemKonto:
 
• Du skal kun angive og ændre dine kontooplysninger én gang i banken - så kan alle myndigheder foretage udbetalinger til din NemKonto med det samme.
• Du slipper for at gå i banken for at indløse checks fra det offentlige.
• Der bliver færre fejludbetalinger.
• De offentlige myndigheder sparer tid og penge, fordi de skal bruge mindre tid på at opdatere kontooplysninger.
 
Du skal ikke nødvendigvis selv have en konto for at få en NemKonto. Benytter du for eksempel din ægtefælles konto, kan du indberette den som din NemKonto. Har du ikke adgang til en konto, skal du vælge en bank og bede dem oprette og indberette én for dig.
 
Hvis du ikke kan få oprettet en konto, skal du kontakte den myndighed, du skal have penge fra. Den har nemlig pligt til at udbetale dine penge, og kan eventuelt hjælpe dig med at finde en løsning.
 
Det er nemt at ændre din NemKonto, hvis du for eksempel skifter bank. Det kan du gøre på tre måder:
 
• Kontakt din bank og bed dem om at ændre din NemKonto for dig.
• Du kan også ændre din NemKonto på de fleste netbanker. Ca 90% af de danske banker gør det muligt for dig at ændre din NemKonto på din netbank.
• Du kan også ændre din NemKonto på www.nemkonto.dk. Dette kræver blot en digital signatur.
 
Hvis du ikke har en digital signatur, kan du få en gratis på www.digitalsignatur.dk.
 
Skifter du bank, skal du også skifte NemKonto.
 
Du kan altid få din bank til at ændre din NemKonto. Har du en digital signatur, kan du selv gøre det på nemkonto.dk.
 
Du kan godt få udbetalt en bestemt ydelse fx børnepengene til en anden konto end din NemKonto. Dette kaldes en specifik konto. For at få en særskilt ydelse udbetalt til en specifik konto, fx en fælles budgetkonto, skal man kontakte den myndighed, der udbetaler ydelsen.
 
De offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto. De kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser, og de har ikke direkte adgang til at se dit kontonummer.
 

Eksterne links

Forsvarsministeriets Personalestyrelse - Værnepligtssektionen - Lautruphøj 8 - 2750 Ballerup - Telephone:+45 7281 9000 - E-mail:fps-vpl@mil.dk